Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

PIV verslagen van Medas meetings
Een overzicht en PIV verslagen van Medas meetings in de voorgaande jaren.
Lees verder →

M&M Meeting | Dinsdag 13 juni 2017

Het maakbare geheugen

Het zijn dingen die we onszelf regelmatig afvragen: Hoe werkt ons brein? Hoe betrouwbaar is ons geheugen? Is de herinnering die je hebt ook de juiste? Wat is ‘de’ waarheid?

Tijdens de M&M meeting van Medas & MAG gingen deskundige sprekers in op de betrouwbaarheid en feilbaarheid van ons geheugen, maar ook op alles dat ons brein en onze herinneringen beïnvloedt.

Neuroloog Ernst Van den Doel ging in op de werking van het brein en welk effect hersenletsel op ons brein en geheugen kan hebben. Maar ook hoe goed kun je van hersenletsel herstellen?

Expert in investigative interviewing Geralda Odinot nam ons mee in op de beïnvloedbaarheid van ons brein en hoe interviewtechnieken ons geheugen kunnen beïnvloeden en manipuleren.

Hoogleraar psychologie Douwe Draaisma is al jaren geboeid door het mysterie en de wonderlijke selectiviteit van het geheugen. Hij prikkelde ons met de betrouwbaarheid en bedrieglijkheid van ons geheugen en ging in op de vraag hoe groot de invloed van onze genen, ons gedrag en de omgeving zijn op ons geheugen.

Deze middag was speciaal bestemd voor schadebehandelaars, schade-experts, belangenbehartigers, advocaten, leidinggevenden, medisch adviseurs en verzekeringsartsen.

 

© Copyright - Medas - website created by Dokwerkers | Crossmedia