Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

fair water

FairWater

Ieder jaar doneert of sponsort Medas een goed doel. In 2013 was dit FairWater. Maar er zijn meer goede doelen en initiatieven die jaarlijks kunnen rekenen op een bijdrage van Medas.

Medas sponsort FairWater (waterpompen in Afrika).

In dit kader hebben wij in oktober 2013 een Hiketocht door Tanzania georganiseerd.

FairWater staat voor sociaal & duurzaam denken in water. Met het steunen van FairWater projecten geef je aan dat je dit ook in de praktijk brengt. Zowel in je eigen leven en organisatie, als voor de mensen in Afrika, die vaak moeten rondkomen van minder dan € 1,00 per dag.
Anders gezegd, het FairWater idee is dat het net zo vanzelfsprekend is om tijdens het tandenpoetsen de kraan even dicht te draaien, als dat fondsen voor een waterproject in Afrika effectief en echt duurzaam worden besteed, zonder het milieu onnodig te belasten.
Doe mee en maak Afrika duurzamer: Sponsor een Blue-Bottle of een duurzame Blue-waterpomp!

De FairWater missie is om iedereen in Afrika goed en betaalbaar drinkwater te geven, dus water voor een eerlijke “fair” prijs. De nadruk op een eerlijke prijs voor water is belangrijk, want nog steeds betalen de mensen in Afrika veel te veel voor hun water.

Vreemd genoeg betalen de arme mensen vaak 10 tot soms wel 100x meer voor hun dagelijkse water dan de rijken. Water is vaak te duur vanwege de hoge onderhoudskosten van de pompen.

Daarom heeft FairWater een waterpomp ontwikkeld die extreem lang meegaat en daarom erg goedkoop is in gebruik. Deze betrouwbare Nederlandse handpomp, de “BluePump”, wordt geplaatst door lokale bedrijven in Afrika ter vervanging van een kapotte VLOM pomp. Het fotobewijs van elke pomp en school vind je op onze project website WatSan.org.

© Copyright - Medas - website created by Dokwerkers | Crossmedia