Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Olifanten

Olifant, Cheeta’s en meer

Ieder jaar doneert of sponsort Medas een goed doel. In 2013 was dit fairwater. Maar er zijn meer goede doelen en initiatieven die jaarlijks kunnen rekenen op een bijdrage van Medas.

Medas sponsort ‘The Baby Elephant Foster Parent Programme”

Medas is foster parent van het olifantje Shukuru. Shukuru is een wees olifantje, geboren in 2009, en opgevangen door de medewerkes van de Sheldrick Wild Life Trust.

Meer informatie op www.sheldrickwildlifetrust.org

Medas sponsort Cheetahs in Kenia

Medas is ook sponsor van Cheetahs in Kenia. De meest mooie filmpjes en foto’s vind je op de website van de organisatie Action for Cheetahs die zich hard maakt voor het behoud van deze mooie dieren door middel van bescherming, onderzoek en voorlichting.

Meer informatie op www.actionforcheetahs.com

Amref Flying doctors

De African Medical & Research Foundation (AMREF) is een zelfstandige, Afrikaanse gezondheidsorganisatie. In Nederland is de organisatie bekend als AMREF Flying Doctors, in 1969 opgericht en gevestigd in Leiden.

Het is AMREF’s missie om de gezondheid van kwetsbare bevolkingsgroepen in Afrika structureel te verbeteren, zodat zij de kans krijgen om aan armoede te ontsnappen. Daarbij richt AMREF zich met name op (zwangere) vrouwen.

De organisatie is in 1957 opgericht als de ‘Flying Doctors of East Africa’ en is de oudste en grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie. Van alle medewerkers van AMREF heeft 97% een Afrikaanse nationaliteit. Volgens AMREF weten lokale artsen immers het beste wat er in de gemeenschap speelt, waar de cultuur uitdagingen en kansen biedt en hoe zij daar mee om kunnen gaan.

AMREF opereert vanuit Afrika via zes regiokantoren: Ethiopië, Kenia, Oeganda, Tanzania, Zuid-Afrika en Zuid-Soedan. Daarnaast heeft de organisatie verschillende vestigingen in andere landen: Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Spanje, de Verenigde Staten en Zweden. In de niet-Afrikaanse landen zet AMREF zich, naast fondsenwerving, in voor een verantwoorde besteding van die fondsen aan de projecten en programma’s in Afrika. De organisatie vraagt ook aandacht voor gezondheidsvraagstukken in Afrika en zet zich in voor de belangen van kwetsbare Afrikaanse bevolkingsgroepen.

Meer informatie op www.amref.org

Help kinderonderwijs in India

De stichting Vrienden van Bandra East heeft tot doel kansarme kinderen in de sloppenwijken van India te helpen. 
Medas helpt graag mee om deze kinderen financieel te ondersteunen en basisonderwijs (primary school) te laten volgen. Met scholing en een diploma op zak kunnen zij veelal op eigen kracht verder.
Soms is er de noodzaak het hele gezin een steuntje in de rug te bieden om dit doel te bereiken. Om het onderwijs in India in algemene zin verder te verbeteren, verbindt de stichting zich aan kleinschalige projecten voor straatkinderen en jongeren. Bijvoorbeeld door de bouw van klaslokalen en kindertehuizen mogelijk te maken.

Meer informatie op www.vvbe.nl

© Copyright - Medas - website created by Dokwerkers | Crossmedia