PIV verslagen van Medas meetings
Een overzicht en PIV verslagen van Medas meetings in de voorgaande jaren.
Lees verder →

M&M Meeting | Dinsdag 21 mei 2019

Het uur van de waarheid
De casus, de claim, de context en de waarneming

Op dinsdagmiddag 21 mei 2019 heeft de M&M Meeting ‘Het uur van de waarheid’ plaatsgevonden bij De Uitkijk in Bloemendaal.

Er wordt tegenwoordig steeds meer gesproken over alternatieve waarheden en feiten lijken steeds minder belangrijk te worden. Zijn we ook wel op zoek naar de waarheid of naar gelijk krijgen? Tijdens deze elfde M&M Meeting ging het over de casus, de claim, de context en de waarneming; ze kwamen vanuit verschillende perspectieven aan bod.

Onze dagvoorzitter was Clairy Polak. De journaliste en presentatrice is bekend geworden als gezicht van de actualiteitenprogramma’s NOVA en Buitenhof.

Kunstdetective Arthur Brand vertelde over zijn waarnemingen in de kunstwereld. Hoe herken je vervalsingen, wat is de waarheid? Brand was zelf betrokken bij de vondst van verschillende gestolen kunststukken, zoals van het Westfries Museum, Adolf Hitler en recent zelfs een Picasso.

Als wetenschapsjournalist specialiseert Ronald Veldhuizen zich in evolutie, biotechnologie, gedrag en het ontmaskeren van onzinwetenschap. Hij schrijft voor de Volkskrant, KIJK en de VPRO Gids. Ronald nam ons mee in de wereld van de (alternatieve) waarheidsvinding.

Peter Knijp, advocaat bij Stadermann Luiten Advocaten te Rotterdam, gaf een lezing over de sitiuatie waarin het in letselschadekwesties ‘schuurt’: situaties waarin sprake is van een lastig te begrijpen letsel of van fraude. Welke rol hebben de belangenhartigers in de discussie die dan kan ontstaan?

De dag werd afgesloten met een borrel.

© Copyright - Medas - website created by Dokwerkers | Crossmedia